Koncernövergripande

Vill du följa med på Polarbröds resa framåt?  Tillsammans kan vi skapa framtidens brödmål – från Norrland till världen. 

Vårt norrländska bröd är vår kärna och vår passion. Vi har en lång tradition bakom oss, och en spännande resa framför oss. Idag är vi inte bara ett familjeföretag med fötterna på jorden. Vi är också en modern processindustri med blicken mot horisonten.  

Nu är vi tillbaka efter den förödande brand som förstörde vårt bageri i Älvsbyn i augusti 2020. Det nya bageriet är nyligen invigt och nu blickar vi framåt mot den fortsatta resan. Tillsammans med dig vill vi fortsätta den, så att fler ska kunna njuta av goda och hållbara brödmål - från Norrland till världen. 

För oss är hållbarhet inte något man väljer. Det är en skyldighet och en självklarhet. Egen vindkraft, tågtransporter och hållbara råvaror är bara några exempel. På samma sätt som vår verksamhet måste vara hållbar, ska också du hålla i år framöver. Därför ska jobbet vara roligt, spännande och utmanande – men aldrig gå ut över din hälsa. Vi brukar säga att vi lånar dig från din familj. 

Vi söker nu en helhjärtad, nytänkande och handlingskraftig OT-strateg som vill jobba i ett värderingsdrivet företag. Polarbrödskoncernen är inne i en spännande utvecklingsfas och som OT-strateg kommer du hjälpa oss att nå industri 4.0. Det innebär bland annat att du:

  • tar fram och genomför strategi och mål för produktionsnära IT, s.k. OT, i enlighet med övergripande vision, affärsstrategi, IT- och digitaliseringsstrategi och mål. Detta inkluderar även fastighetsautomation och energioptimering.
  • ser till att Polarbröd nyttjar teknikens möjligheter på rätt sätt och säkerställer att företaget är konkurrenskraftigt och verkningsfullt inom detta område digitalt.
  • skapar principer för OT-arkitektur i samverkan med leverantörer och är länken mellan verksamheterna och leverantörer av automation, maskiner och system samt kravställer och upphandlar system och maskiner inom OT-området.
  • identifierar, prioriterar, implementerar och projektleder genomförande av aktiviteter inom digitalisering av produktionsprocesser som stödjer Polarbröds vision och strategi inklusive optimeringsbehov.
    bidrar till innovation och utmanar befintliga tillvägagångssätt.
  • säkerställer att projekt bedrivs enligt Polarbröds projektmodell.

Vem är du?
Vi söker dig med god förståelse och erfarenhet inom produktionsnära IT på en strategisk nivå, som är van att arbeta med såväl förändringsarbete som förändringsprocesser.

Du har en utbildning på universitetsnivå eller motsvarande inom produktionsnära IT och automation. Meriterande är om du har en påbyggnadsutbildning alternativt lång erfarenhet inom projektledning. Erfarenhet av operativt automationsarbete är särskilt meriterande.

Som person är du bra på att kommunicera och skapa goda relationer. Du är drivande och resultatinriktad med ett lösningsfokuserat arbetssätt, samtidigt som du är analytisk och långsiktig i ditt arbete. I den här rollen krävs att du är strukturerad och organiserad. Genom ditt engagemang, goda relationer och fokus på ständiga förbättringar är du med och leder utvecklingen framåt.

Är du vår nya lagspelare?
Placeringsort är Älvsbyn, Umeå eller Bredbyn men du kommer i denna roll att tillbringa mycket tid ute i vår produktionsverksamhet som bedrivs i Älvsbyn och Bredbyn.

Hör gärna av dig till IT-chef Peter Fors, peter.fors@polarbrod.se eller 010 – 450 60 35.
Välkommen med din ansökan senast 2022-05-22.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Kontakt
  • Peter Fors, IT-chef , 010-4506035
  • Ellinor Nordsvahn, HR, 010-4506094
Sista ansökningsdag 2022-05-22
Logga in och sök jobbet

Tilbage til Ledige stillinger