Koncernövergripande

Med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur är familjeägda Polarbröd ett av Sveriges mest anrika brödföretag. Företaget har sitt huvudkontor i Älvsbyn, Norrbotten. Där ligger det största bageriet. Polarbröd har ytterligare ett bageri i Bredbyn, väster om Örnsköldsvik. I Umeå finns ett kontor och delar av moderbolaget Polarbrödsgruppen AB. Idag är vi totalt 365 medarbetare i koncernen. Koncernen omfattar i första hand Polarbröd, men verkar också inom fastighets- och finansförvaltning. Utöver det är verksamheten självförsörjande på förnybar energi genom fyra egna vindkraftverk. Det övergripande syftet är att skapa möjligheter för människor att leva gott och sunt nu och i generationer. Målet är att generera uthållig försörjning för medarbetare, konsumenter och samhället i stort genom att arbeta strategiskt mot full hållbarhet. Vill du följa med på resan?

När vår HR-specialist kommer att vara föräldraledig en tid framöver, söker vi nu hennes efterträdare till vårt huvudkontor i Älvsbyn. I Polarbrödskoncernen arbetar vi med att skapa möjligheter att leva gott och sunt nu och i generationer. För att klara det behöver vi helhjärtade, handlingskraftiga och nytänkande medarbetare och vi hoppas att du är en av dem.

HR-funktionens uppgift är att driva det övergripande HR-arbetet i nära samarbete med våra chefer/ledare i koncernen. Arbetssättet är konsultativt och din roll är att stödja och vägleda i såväl operativa som strategiska frågor. Med din HR-kompetens kommer du att samordna och utveckla arbetssätt, rutiner och verktyg inom området samt tillsammans med våra chefer/ledare arbeta med att attrahera, behålla, utveckla och engagera duktiga medarbetare. De huvudsakliga arbetsområdena är rehabilitering, arbetsmiljö, arbetsgivarvarumärket, rekrytering, medarbetarundersökningar, avtal och arbetsrätt. I rollen ingår att ge verksamheten stöd med utredningar och analyser samt ansvara för att utveckla arbetet i våra personaladministrativa system. Tjänsten ingår i företagets stabsfunktion och du blir direkt underställd HR-chefen.

Polarbrödskoncernen söker dig som har akademisk utbildning med inriktning inom HR-området och erfarenhet av att arbeta med chefsstöd. Vi ser att du är en strukturerad och engagerad person som gärna tar ansvar. Du tycker om att jobba självständigt inom många olika områden, men trivs också med att arbeta i team. Att ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift är viktigt för att klara uppdraget i sin helhet.

Som person är du värderingsdriven. Du tycker om att ta ansvar, är självgående och lösningsorienterad med intresse för att utveckla människor. Om du dessutom gillar bröd i alla dess former, kommer du garanterat att trivas bra här hos oss.

Låter detta intressant?

Kontakta gärna HR-chef Ulrica Lundgren, 010-450 60 32.

Välkommen med din ansökan senast 25/11 2018. Intervjuer kommer att ske under vecka 49 (4–6/12).

Tillträde 2019-04-01 eller enligt ö.k.
Löneform Individuell lönesättning
Ort Älvsbyn
Län Norrbottens län
Land Sverige
Sista ansökningsdag 2018-11-25

Tillbaka till lediga jobb